Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jahňacie kotlety s chermoulou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 21 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    6 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 30 g Petržlenová vňať

  • 30 g Koriander

  • 2 strúč. Cesnak

  • 1 čl Rasca

  • 1 čl Paprika

  • 1 čl Čili vločky

  • 1 Citrónová šťava

  • 20 cl Olivový olej

  • Soľ, korenie

  • 8 Prvotriedne jahňacie kotlety

Príslušenstvo

  • Gril
    Gril

Príprava

Krok 1 /6

Umyjeme petržlen a koriander, potom ich osušíme a nasekáme veľmi nadrobno. Rozdrvíme cesnak.

  • 30g Petržlenová vňať
  • 30g Koriander
  • 2strúč. Cesnak

Krok 2 /6

Petržlen, koriander a cesnak dáme do misky. Miešame a zároveň bylinky drvíme, ako sa len dá. Môžeme použiť aj paličku a mažiar. Pridáme rascu, papriku, čili vločky, soľ a korenie, a potom dobre premiešame. Vlejeme citrónovú šťavu a olivový olej. Premiešame a odložíme nabok.

  • 1čl Rasca
  • 1čl Paprika
  • 1čl Čili vločky
  • 1 Citrónová šťava
  • 20cl Olivový olej
  • Soľ, korenie

Krok 3 /6

Vyberieme jahňacie kotlety z chladničky 30 minút pred varením.

  • 8 Prvotriedne jahňacie kotlety

Krok 4 /6

Tesne pred varením premiešame marinádu ešte raz a namočíme do nej stred kotliet.

Krok 5 /6

Dáme ich do fritézy Easy Fry a nastavíme program Gril na 6 minút. Jahňacie kotlety by mali zvnútra zostať ružové. Môžeme ich variť o niečo dlhšie, ak chceme mať mäso dobre prepečené.

Krok 6 /6

Podávame s čerstvým šalátom a zeleninou na pare. Zvyšnú marinádu chermoula podávame ako prílohu v malej miske.