Kurací koláč
- Celkový čas 4 h 40 min
- 5 min
Príprava - 3 h 15 min
Varenie - 1 h 20 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
25 cl mlieko 3,2 %
40 g Cukor
6 g Sušené droždie
1 pl Hladká múka
400 g Hladká múka
50 g Maslo
1 Vajcia
1 Žĺtok
1 štip. Soľ
1100 g Kurča
1 Cibuľa
650 g Zemiaková kaša
1 štip. Soľ
1 cl Rastlinný olej
1 Žĺtok
3 cl Mlieko
Príslušenstvo
Hák na cesto Flex metla
Príprava
Krok 1 /13
Kura varte 1,5–2 hodiny.
Krok 2 /13
Na rastlinnom oleji orestujte nakrájanú cibuľu. Zemiakovú kašu zmiešajte s cibuľou a dochuťte soľou.
Krok 3 /13
Kuracie mäso oddeľte od kostí a kože a nakrájajte na malé kúsky.
Krok 4 /13
Mlieko zohrejte v hrnci na 30-35 stupňov. Rozpustite cukor, 1 polievkovú lyžicu múky a droždie v mlieku a nechajte na teplom mieste 12-15 minút odstáť.
Krok 5 /13
Múku preosejte cez sito do samostatnej misy.
Krok 6 /13
V panvici rozpustite maslo.
Krok 7 /13
Do misy prístroja pridajte vajcia. Stlačte "Štart".
Krok 8 /13
K vajciam pridajte múku, mlieko s droždím, maslo a štipku soli. Stlačte "Štart".
Krok 9 /13
Preneste cesto do samostatnej misy a nechajte 60 minút kysnúť.
Krok 10 /13
Cesto rozvaľkajte a vložte do zapekacej formy. Náplň rozotrite po povrchu cesta. Okraje vytiahnite smerom k stredu a zaistite tak, aby náplň nevytiekla.
Krok 11 /13
Povrch potrite zmesou žĺtka a mlieka. Počkajte 20 minút.
Krok 12 /13
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Krok 13 /13
Koláč pečte na 170-180 stupňov po dobu 40 minút s prúdením vzduchu. Potom na 160 stupňov po dobu 20-25 minút.