Kurací koláč
- Celkový čas 1 h 10 min
- 30 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
8 os.
50 cl Mlieko
1 kocka Kurací vývar
800 g Kuracie filety (približne 4)
1 Cibuľa
3 vet. Zeler
2 Mrkvy
250 g Pečiarky
60 g Maslo
100 g Mrazený hrach
10 cl Biele víno
1 pl Čerstvý tymian
2 pl Petržlenová vňať
2 pl Múka na cesto
2 Lístkové cesto
1 Vaječný žĺtok
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /8
Do hrnca nalejeme mlieko a kurací vývar. Pridáme kuracie filé a zahrejeme na miernom ohni. Varíme 12 minút.
Krok 2 /8
Najemno nasekáme cibuľu. Stonky zeleru nakrájame na malé kocky. Ošúpeme mrkvy a nakrájame ich na malé kocky. Nakrájame šampiňóny na 1 cm hrubé pásiky. V hrnci rozpustíme maslo. Pridáme všetku zeleninu vrátane hrášku a varíme 2 minúty. Pridáme víno a necháme 1 minútu odparovať.
Krok 3 /8
Kuracie mäso vyberieme z mlieka a nakrájame ho na kocky. Do panvice so zeleninou pridáme kocky kuracieho mäsa.
Krok 4 /8
Pridáme múku a opäť premiešame. Pridáme tri štvrtiny mlieka a miešame, aby vznikla hladká, hustá zmes. Dochutíme a pridáme tymian a nasekanú petržlenovú vňať.
Krok 5 /8
Vo forme na koláč s vysokým okrajom a priemerom 24 cm rozvaľkáme lístkové cesto tak, aby sa cesto zdvihlo po stenách formy. Vlejeme zmes kuracieho mäsa a zeleniny. Prikryjeme druhým lístkovým cestom. Oba pláty cesta zlepíme k sebe a okraje zľahka stlačíme končekmi prstov. Potrieme povrch koláča vaječným žĺtkom.
Krok 6 /8
Tortu uložíme na plech na pečenie. Plech na pečenie umiestnime do najnižšej polohy v rúre.
Krok 7 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 40 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 8 /8
Vyberieme z rúry a necháme 5 minút odpočívať. Podávame so zeleným šalátom.