Kuracie kebaby
- Celkový čas 4 h 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 4 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
500 g Vykostené kuracie stehná bez kože
250 g Jogurt
1 pl Olivový olej
1 čl Soľ
4 pl Citrónová šťava
2 strúč. Cesnak
2 čl Paprika
1 čl Rasca
1 čl Mletý koriander
50 ml Mlieko
60 g Majonéza
1 čl Tymián
2 čl Nasekaná petržlenová vňať
1 Nasekaná šalotka
1 čl Mletý cesnak
Soľ, korenie
150 g Hlávkový šalát
1 Rajčina
1 Červená cibuľa
4 Libanonská chlebová placka
Príprava
Krok 1 /5
V nádobe zmiešame polovicu jogurtu, olivový olej, soľ, polovicu citrónovej šťavy, nasekaný cesnak, papriku, rascu a mletý koriander. Pridáme kuracie kúsky, premiešaním ich dobre obalíme a necháme marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny.
Krok 2 /5
Vyberieme kuracie kúsky z marinády a každý kúsok dáme na 2 špízy vedľa seba, aby sme vytvorili kebab.
Krok 3 /5
Zapneme OptiGrill. Vyberieme automatický program „Kura“ a stlačíme OK. Po predhriatí dáme kebab na gril a zatvoríme ho. Kebab varíme dovtedy, kým nie je kontrolka červená.
Krok 4 /5
Pripravíme si bielu omáčku zmiešaním zvyšného jogurtu, mlieka, majonézy, druhej polovice citrónovej šťavy, nasekaného tymiánu, petržlenu a šalotky a mletého cesnaku. Dochutíme soľou a korením.
Krok 5 /5
Nakrájame kebab na prúžky a podávame s libanonským chlebom, nasekaným šalátom, nasekanou rajčinou, krúžkami červenej cibule a s bielou omáčkou.