Lístkové cesto
- Celkový čas 3 h 10 min
- 10 min
Príprava - 0 min
Varenie - 3 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
12 os.
10 cl Voda
2 štip. Soľ
200 g Hladká múka
145 g Maslo
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /10
Do misy přístroja vlejte vodu a pridajte soľ a múku. Stlačte tlačidlo "Štart".
Krok 2 /10
Cesto vyberte z misy, urobte doň priečny rez, prikryte a nechajte 30 minút odpočinúť v chladničke.
Krok 3 /10
Cesto položte na pomúčenú plochu a vyvaľkajte do kríža.
Krok 4 /10
Maslo zľahka vyvaľkajte pomocou valčeka, aby zmäklo. Doprostred cesta dajte maslo a prehnite cez neho 4 rohy kríža. Cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 3 centimetre, potom nechajte 30 minút odpočinúť v chladničke.
Krok 5 /10
Vytvorte jednoduchý prehyb: preložte spodnú tretinu cesta a preložte cez neho hornú tretinu, aby ste získali 3 vrstvy. Cesto rozvaľkajte, kým nebude hrubé asi 2 cm.
Krok 6 /10
Znovu cesto preložte. Potom dajte na 30 minút stranou do chladničky.
Krok 7 /10
Znovu cesto preložte a dajte na 30 minút do chladničky.
Krok 8 /10
Urobte posledný preklad a dajte na 30 minút do chladničky.
Krok 9 /10
Cesto rozvaľkajte, kým nebude hrubé asi 2 mm.
Krok 10 /10
Cesto je hotové a teraz ho môžete použiť v ďalšom recepte.