Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Losos s ružičkovým kelom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 50 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    40 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 4 plátok Čerstvý alebo rozmrazený losos

  • 500 g Čerstvé ružičkové kely

  • 3 cl Olivový olej

  • 3 cl Citrónová šťava

  • 3 strúč. Cesnak

  • 1 pl Dijonská horčica

  • Soľ, korenie

  • 1 čl Neutrálny olej

Príslušenstvo

  • Gril
    Gril
  • Oddeľovač
    Oddeľovač

Príprava

Krok 1 /6

Pripravíme si lososové filety tým, že ich očistíme a vykostíme.

Krok 2 /6

Očistíme a odrežeme konce ružičkových kelov.

Krok 3 /6

Dáme do nádoby olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, horčicu, soľ a korenie a miešame dovtedy, kým sa navrchu nevytvorí tenká penivá vrstva. Pridáme polovicu omáčky k ružičkovým kelom a premiešame veľkou lyžicou. Zvyšnú omáčku natrieme na lososa.

Krok 4 /6

Nastavíme spotrebič do režimu SYNC a vyberieme režim RYBY pre P1 a režim ZELENINA pre P2.

Krok 5 /6

Vložíme do spotrebiča grilovaciu dosku a na gril dáme list papiera na pečenie. Potrieme olejom. Vložíme oddeľovač. Na jednu stranu pridáme polovicu ružičkových kelov. Spustíme program. Keď zaznie časovač, pridáme lososa a pokračujeme vo varení.

  • Gril
  • Oddeľovač

Krok 6 /6

Po dokončení programu presunieme losos a ružičkové kely na tanier a proces opakujeme s druhou dávkou.