Grilované bravčové karé s ružičkovými kelmi s parmezánom
- Celkový čas 10 min
- 10 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
6 os.
800 g Ružičkové kely
2 pl Olivový olej
0.5 čl Soľ
1 čl Provensálske korenie
140 g Strúhaný parmezán
2 pl Neutrálny olej
2 pl Citrónová šťava
1 pl Kari korenie
2 pl Tekutý med
6 plát. Vykostené bravčové karé (asi 600 g)
Soľ
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Zmiešame olej, citrónovú šťavu, kari korenie, med a soľ. Natrieme túto zmes na plátky bravčového karé. Odložíme nabok.
Krok 2 /5
Umyjeme ružičkové kely. Rozkrojíme ich napol a dáme na plech na pečenie. Pridáme olivový olej, soľ, provensálske korenie a parmezán. Premiešame, aby sa ružičky dobre obalili.
Krok 3 /5
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie oranžovej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 10 minút.
Krok 4 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a nastavíme bočný termostat do polohy 3. Pridáme kotlety na grilovaciu dosku a varíme 15 minút, v polovici varenia obrátime. V závislosti od ich veľkosti môže byť potrebné urobiť to vo dvoch dávkach. Počas varenia ružičkové kely pravidelne miešame, aby nabrali farbu zo všetkých strán.
Krok 5 /5
Okamžite podávame.