Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Tefal
Recept od Tefal

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 25 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    5 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 30 Guličky z hovädzieho mäsa

  • 1.5 Ošúpaná červená cibuľa nasekaná na jemno

  • 750 g Rozmixované alebo na jemno nasekané paradajky

  • 3 pl Semienka granátového jablka (alebo sušené brusnice)

  • 3 čl Jablčný ocot

  • 3 čl Hnedý cukor

  • 3 pl Anglická horčica

  • 1.5 čl Zmes korenia

  • 3 pl Olej

  • Soľ, korenie

Príprava

Krok 1 /8

Pripravte si ingrediencie.

Krok 2 /8

Paradajky umyte a nakrájajte na jemno.

Krok 3 /8

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na jemno.

Krok 4 /8

Do nádoby nalejte olej.

Krok 5 /8

Guľky opečte do hneda, v prípade potreby vo viacerých dávkach. Odložte ich bokom do parného košíka. Pridajte cibuľu a varte 5 minút.

Krok 6 /8

Pridajte všetky ostatné ingrediencie. Premiešajte. Parný košík s guľkami položte na vrch.

Krok 7 /8

Doba varenia: 5 minút

Krok 8 /8

Guľky vložte do omáčky. Servírujte.