Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

*Švédské masové kuličky

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 55 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    15 min

Suroviny

4 os.

  • 1000 g Mletá hovädzia krkovička

  • 2 ks Malá cibuľa

  • 2 plát. Chlieba

  • 150 ml Mlieko

  • 2 ks Vajcia

  • 0.5 lyžica Mleté nové korenie

  • 0.5 lyžica Mletý muškátový oriešok

  • 0.5 lyžica Soľ

  • Mleté čierne korenie

  • Olej ve spreji

  • Strúhanka

  • 2 lyžice Maslo

  • 1 lyžice Múka

  • 200 ml Mäsový vývar, bujón

  • 200 ml Smotana

  • 1 lyžica Soľ

  • 0.5 lyžica Mleté čierne korenie

  • Ríbezľový džem

  • Pečené zemiaky

Príprava

Krok 1 /5

Chlieb rozdrvte do misky, zalejte mliekom a počkajte, kým sa mlieko vstrebe.

  • 2plát. Chlieba
  • 150ml Mlieko

Krok 2 /5

Mleté mäso vložte do veľkej misy na miešanie, pridajte celé množstvo strúhanky, ľahko rozšľahané vajce, korenie a postrúhajte očistenú cibuľu. Zmes dôkladne premieste s chlebom nasiaknutým mliekom a nechajte 15 minút odpočívať.

  • 1000g Mletá hovädzia krkovička
  • 2ks Malá cibuľa
  • 2ks Vajcia
  • 0.5lyžica Mleté nové korenie
  • 0.5lyžica Mletý muškátový oriešok
  • 0.5lyžica Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Strúhanka

Krok 3 /5

Mokrými rukami vytvarujte guľôčky veľkosti 3-4 cm , jemne ich postriekajte olejom v spreji a vložte ich do koša air fryeru naraz toľko, koľko sa ich tam pohodlne zmestí, pretože počas pečenia nimi budete musieť pohybovať. Pečte pri teplote 180 °C 15 minút, pričom mäsovými guľkami raz alebo dvakrát potraste. Upečte všetko mäso.

  • Olej ve spreji

Krok 4 /5

Medzitým na panvici rozpustite lyžicu masla, pridajte múku a mierne opečte. Zalejte vývarom, priveďte k varu a nechajte ho zredukovať asi na polovicu, potom pridajte kyslú smotanu. Mäsové guľky osoľte, okoreňte a obalte v omáčke.

  • 2lyžice Maslo
  • 1lyžice Múka
  • 200ml Mäsový vývar, bujón
  • 200ml Smotana
  • 1lyžica Soľ
  • 0.5lyžica Mleté čierne korenie

Krok 5 /5

Podávajte s pečenými zemiakmi a ríbezľovým džemom.

  • Ríbezľový džem
  • Pečené zemiaky