*Švédské masové kuličky
- Celkový čas 55 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 15 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1000 g Mletá hovädzia krkovička
2 ks Malá cibuľa
2 plát. Chlieba
150 ml Mlieko
2 ks Vajcia
0.5 lyžica Mleté nové korenie
0.5 lyžica Mletý muškátový oriešok
0.5 lyžica Soľ
Mleté čierne korenie
Olej ve spreji
Strúhanka
2 lyžice Maslo
1 lyžice Múka
200 ml Mäsový vývar, bujón
200 ml Smotana
1 lyžica Soľ
0.5 lyžica Mleté čierne korenie
Ríbezľový džem
Pečené zemiaky
Príprava
Krok 1 /5
Chlieb rozdrvte do misky, zalejte mliekom a počkajte, kým sa mlieko vstrebe.
Krok 2 /5
Mleté mäso vložte do veľkej misy na miešanie, pridajte celé množstvo strúhanky, ľahko rozšľahané vajce, korenie a postrúhajte očistenú cibuľu. Zmes dôkladne premieste s chlebom nasiaknutým mliekom a nechajte 15 minút odpočívať.
Krok 3 /5
Mokrými rukami vytvarujte guľôčky veľkosti 3-4 cm , jemne ich postriekajte olejom v spreji a vložte ich do koša air fryeru naraz toľko, koľko sa ich tam pohodlne zmestí, pretože počas pečenia nimi budete musieť pohybovať. Pečte pri teplote 180 °C 15 minút, pričom mäsovými guľkami raz alebo dvakrát potraste. Upečte všetko mäso.
Krok 4 /5
Medzitým na panvici rozpustite lyžicu masla, pridajte múku a mierne opečte. Zalejte vývarom, priveďte k varu a nechajte ho zredukovať asi na polovicu, potom pridajte kyslú smotanu. Mäsové guľky osoľte, okoreňte a obalte v omáčke.
Krok 5 /5
Podávajte s pečenými zemiakmi a ríbezľovým džemom.
