Makové hovädzie mäsové guľky
Tefal
Recept od Tefal

Makové hovädzie mäsové guľky

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 28 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    8 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 450 g Mleté hovädzieho mäsa

  • 75 g Čerstvá mletá strúhanka

  • 150 ml Mlieko

  • 2 Ošúpaná a nakrájaná cibuľa

  • 70 g Mak

  • 600 g Sladké zemiaky

  • 200 ml Hovädzí vývar

  • 4 pl Stolový olej

  • Soľ, korenie

Príprava

Krok 1 /6

Pripravíme si suroviny.

  • 450g Mleté hovädzieho mäsa
  • 75g Čerstvá mletá strúhanka
  • 150ml Mlieko
  • 2 Ošúpaná a nakrájaná cibuľa
  • 70g Mak
  • 600g Sladké zemiaky
  • 200ml Hovädzí vývar
  • 4pl Stolový olej
  • Soľ, korenie

Krok 2 /6

Pomocou vidličky namočíme chlieb do mlieka. Pridáme hovädzie mäso. Hnietením vytvorím jemnú zmes. Vytvarujeme do guliek. Vyguľkáme v maku.

  • 450g Mleté hovädzieho mäsa
  • 75g Čerstvá mletá strúhanka
  • 150ml Mlieko
  • 70g Mak

Krok 3 /6

Mäsové guľky na oleji jemne opečieme. Vyberieme. Nahradíme cibuľou. Opečieme v zvyšnej šťave.

  • 2 Ošúpaná a nakrájaná cibuľa
  • 4pl Stolový olej

Krok 4 /6

Pridáme na kocky nakrájané sladké zemiaky. Dochutíme soľou a korením. Naukladáme na mäsové guľky. Pridáme vývar.

  • 600g Sladké zemiaky
  • 200ml Hovädzí vývar
  • Soľ, korenie

Krok 5 /6

Varenie pod tlakom.

Krok 6 /6

Servírujeme.