Maslová tekvica Hasselback s mandľami, medom a pecorínom
Tefal
Recept od Tefal

Maslová tekvica Hasselback s mandľami, medom a pecorínom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 5 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    45 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 1 Maslová tekvica

  • 4 pl Olivový olej

  • 120 g Syr Pecorino

  • 50 g Tekutý med

  • 50 g Celé mandle

  • 1 čl Sušené oregano

  • 1 čl Morská soľ

  • 40 g Parmezán

  • Soľ

Príslušenstvo

  • Základná grilovacia doska
    Základná grilovacia doska

Príprava

Krok 1 /5

Maslovú tekvicu rozrežte pozdĺžne na polovicu. Odstráňte semienka a potom ju ošúpte škrabkou. Polovicu maslovej tekvice položte reznou stranou nadol na dosku na krájanie. Umiestnite paličky pozdĺž každej strany maslovej tekvice. Veľmi ostrým nožom opatrne nakrájajte až k paličkám a vytvorte plátky vzdialené 5 mm. Rovnaký postup zopakujte aj na druhej polovici maslovej tekvice.

  • 1 Maslová tekvica

Krok 2 /5

Maslovú tekvicu potrite polovicou olivového oleja a potom ju osoľte. Obe polovice vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 40 minút.

  • 1 Maslová tekvica
  • 4pl Olivový olej
  • Soľ
  • Základná grilovacia doska

Krok 3 /5

Medzitým nakrájajte pecorino na jemné plátky (asi 7 x 3 cm). Mandle nakrájajte na malé kúsky a dajte ich do misky. Pridajte med, sušené oregano a morskú soľ. Premiešajte a potom odložte.

  • 120g Syr Pecorino
  • 50g Tekutý med
  • 50g Celé mandle
  • 1čl Sušené oregano
  • 1čl Morská soľ

Krok 4 /5

Keď je maslová tekvica uvarená, do každého tretieho plátku vložte plátok pecorina. Povrch maslovej tekvice pokryte mandľovou zmesou a potom spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 5 minút, aby sa zmes opiekla.

  • 1 Maslová tekvica
  • 120g Syr Pecorino
  • 50g Tekutý med
  • 50g Celé mandle
  • 1čl Sušené oregano
  • 1čl Morská soľ
  • Soľ

Krok 5 /5

Položte na servírovací tanier a na vrch nastrúhajte parmezán. Dobrú chuť!

  • 40g Parmezán