Mrkvová torta
- Celkový čas 55 min
- 25 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
12 os.
2 Vajce
90 g Hnedý cukor
90 g Rastlinný olej
2 pl Smotana na varenie
0.5 čl Mletá škorica
0.5 čl Zmes korenia na perníky
0.5 čl Mletý zázvor
0.5 pl Soľný kvet
100 g Múka T55
25 g Kukuričná múka
1 pl Prášok do pečiva
160 g Strúhaná mrkva
40 g Nasekané vlašské orechy
0.5 Pomaranč (kôra)
100 g Smotanový syr typu Philadelphia®
25 g Práškový cukor
0.5 pl Tekutý vanilkový extrakt
2 pl Jadrá vlašských orechov
Príprava
Krok 1 /8
V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme olej, potom smotanu a korenie. Pridáme múku, kukuričnú múku a prášok do pečiva.
Krok 2 /8
Keď je cesto hladké, pridáme nastrúhanú mrkvu, nasekané vlašské orechy a pomarančovú kôru.
Krok 3 /8
Použijeme tortovú formu s veľkosťou vhodnou pre náš prístroj. Z mastného papiera vystrihneme kruh veľkosti dna maslom vymastenej formy. Vložíme ho do formy a nalejeme mrkvové cesto.
Krok 4 /8
Formu položíme na plech na pečenie. Umiestnime dosku do strednej polohy zariadenia.
Krok 5 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 170 °C a nastavíme čas pečenia na 30 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 6 /8
Necháme vychladnúť na drôtenom rošte.
Krok 7 /8
Medzitým si pripravíme polevu. V miske zmiešame fromage frais, práškový cukor a vanilkový extrakt. Šľaháme 2 až 3 minúty, kým nevznikne krémová hmota. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Krok 8 /8
Po vychladnutí tortu potrieme polevou. Posypeme zvyšnými orieškami.