Nákyp s treskou a paštrnákom
Tefal
Recept od Tefal

Nákyp s treskou a paštrnákom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 26 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    6 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

2 os.

  • 300 g Odsolená treska

  • 300 g Paštrnák, olúpaný, nakrájaný pozdĺžne a potom na kocky

  • 30 g Maslo

  • 50 g Olúpaná šalotka nakrájaná na tenké plátky

  • 1 Strúčik cesnaku, olúpaný, bez strúčikov a nasekaný

  • 1 čl Múka

  • 150 ml Voda (alebo zeleninový vývar)

  • 1 Bobkový list

  • 2 pl Umytá a nasekaná petržlenová vňať (nepovinné)

  • Korenie

Príprava

Krok 1 /5

Pripravte si ingrediencie.

  • 300g Odsolená treska
  • 300g Paštrnák, olúpaný, nakrájaný pozdĺžne a potom na kocky
  • 30g Maslo
  • 50g Olúpaná šalotka nakrájaná na tenké plátky
  • 1 Strúčik cesnaku, olúpaný, bez strúčikov a nasekaný
  • 1čl Múka
  • 150ml Voda (alebo zeleninový vývar)
  • 1 Bobkový list
  • 2pl Umytá a nasekaná petržlenová vňať (nepovinné)
  • Korenie

Krok 2 /5

Rozpustite polovicu masla. Tresku smažte 2 minúty a potom ju vyberte z nádoby. Pridajte zvyšok masla, šalotku a cesnak. Premiešajte.

  • 30g Maslo
  • 50g Olúpaná šalotka nakrájaná na tenké plátky
  • 1 Strúčik cesnaku, olúpaný, bez strúčikov a nasekaný

Krok 3 /5

Smažte 3 minúty. Pridajte paštrnák a potom múku. Dobre premiešajte. Pridajte vodu, bobkový list a korenie. Dobre premiešajte. Navrch položte tresku.

  • 300g Paštrnák, olúpaný, nakrájaný pozdĺžne a potom na kocky
  • 1čl Múka
  • 150ml Voda (alebo zeleninový vývar)
  • 1 Bobkový list
  • Korenie

Krok 4 /5

Tlakové varenie.

Krok 5 /5

Rozdeľte ich na pekné nákypy. Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

  • 2pl Umytá a nasekaná petržlenová vňať (nepovinné)