Nákyp s treskou a paštrnákom
- Celkový čas 26 min
- 20 min
Príprava - 6 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
300 g Odsolená treska
300 g Paštrnák, olúpaný, nakrájaný pozdĺžne a potom na kocky
30 g Maslo
50 g Olúpaná šalotka nakrájaná na tenké plátky
1 Strúčik cesnaku, olúpaný, bez strúčikov a nasekaný
1 čl Múka
150 ml Voda (alebo zeleninový vývar)
1 Bobkový list
2 pl Umytá a nasekaná petržlenová vňať (nepovinné)
Korenie
Príprava
Krok 1 /5
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /5
Rozpustite polovicu masla. Tresku smažte 2 minúty a potom ju vyberte z nádoby. Pridajte zvyšok masla, šalotku a cesnak. Premiešajte.
Krok 3 /5
Smažte 3 minúty. Pridajte paštrnák a potom múku. Dobre premiešajte. Pridajte vodu, bobkový list a korenie. Dobre premiešajte. Navrch položte tresku.
Krok 4 /5
Tlakové varenie.
Krok 5 /5
Rozdeľte ich na pekné nákypy. Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.