Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Osetský koláč so zemiakmi a syrom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 2 h 10 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    30 min
  • Chladenie
    1 h 20 min

Suroviny

6 os.

  • 22 cl Voda

  • 16 g Cukor

  • 6 g Sušené droždie

  • 26 cl Kefír

  • 5 cl Kyslá smotana 20%

  • 750 g Pšeničná hladká múka

  • 3 štip. Soľ

  • 3.5 cl Rastlinný olej

  • 4 cl Rastlinný olej

  • 350 g Syr Suluguni / balkánskeho typu

  • 750 g Ošúpané zemiaky

  • 100 g Maslo

  • 2 Cibuľa

  • 7.5 cl Mlieko 3,2%

  • 5 cl Rastlinný olej

  • 5 g Korenie na rybu

  • 2 štip. Soľ

  • 2 štip. Korenie

  • 120 g Maslo

Príslušenstvo

  • Hák na cesto
    Hák na cesto
  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /15

V hrnci ohrejte vodu na 30–35 stupňov. Vo vode rozrieďte cukor a droždie a nechajte 12–15 minút odstáť.

  • 22cl Voda
  • 16g Cukor
  • 6g Sušené droždie

Krok 2 /15

Potom pridajte kefír, kyslú smotanu a premiešajte. Na povrchu by sa mala objaviť pena s bublinkami.

  • 26cl Kefír
  • 5cl Kyslá smotana 20%

Krok 3 /15

Múku preosejte cez sito do misy prístroja. Potom pridajte štipku soli.

  • 750g Pšeničná hladká múka
  • 3štip. Soľ

Krok 4 /15

Do misy prístroja s múkou a soľou nalejte kefír s droždím. Stlačte "Štart".

  • Hák na cesto

Krok 5 /15

Cesto odoberte stierkou zo stien a pridajte olej. Stlačte "Štart".

  • 3.5cl Rastlinný olej
  • Hák na cesto

Krok 6 /15

Pomocou špachtle preneste cesto do samostatnej misky s rastlinným olejom.

  • 4cl Rastlinný olej

Krok 7 /15

Cesto dajte na teplé miesto na 60 minút.

Krok 8 /15

Hotové cesto rozdeľte na 4 časti a nechajte 15-20 minút kysnúť.

Krok 9 /15

Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.

  • 350g Syr Suluguni / balkánskeho typu

Krok 10 /15

Cibuľu nakrájajte na malé kocky a smažte na rastlinnom oleji dozlatista.

  • 2 Cibuľa
  • 5cl Rastlinný olej

Krok 11 /15

Zemiaky uvarte, roztlačte šťouchadlom, pridajte horúce mlieko s maslom a dobre premiešajte dohladka. Nechajte trochu vychladnúť.

  • 750g Ošúpané zemiaky
  • 100g Maslo
  • 7.5cl Mlieko 3,2%

Krok 12 /15

Zmiešajte syr, cibuľu, bylinky a zemiakovú kašu v samostatnej miske. Pridajte korenie a soľ.

  • 5g Korenie na rybu
  • 2štip. Soľ
  • 2štip. Korenie

Krok 13 /15

Každý kus cesta dajte na plech a potrite zemiakovou náplňou. Stočte okraje do stredu a zovrite ich do kruhu. Vzniknutý spoj vtlačte dovnútra.

Krok 14 /15

V strede koláčov urobte nožom malý rez. Vložte do rúry a pečte na 220 stupňov 15-17 minút.

Krok 15 /15

Hotové koláče potrite kúskom masla. Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte vychladnúť.

  • 120g Maslo