Pečená letná zelenina s burratou
- Celkový čas 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
375 g Baklažán (asi 1)
325 g Cuketa (približne 1 veľká)
325 g Červená paprika (približne 1)
400 g Rímske paradajky (približne 2)
2 strúč. Cesnak
1.5 pl Balzamikový ocot
3 pl Olivový olej
Soľ, korenie
4 vet. Tymián
3 Burrata
1 zvä. Bazalka
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Umyjeme baklažán a cuketu, baklažán nakrájame na plátky. Cuketu rozrežeme pozdĺžne na 2 časti. Každú polovicu rozrežeme pozdĺžne na polovicu a znova na polovicu priečne.
Krok 2 /6
Papriku umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na 8 kúskov. Umyjeme a nakrájame rajčiny na 4 kusy.
Krok 3 /6
Otvoríme Optigrill na 180 °C. Na plech XL umiestnime kúsky paradajok, potom kúsky cukety a navrch papriku.
Krok 4 /6
Olúpeme a rozdrvíme strúčiky cesnaku. Zmiešame s balzamikovým octom, olivovým olejom, soľou a korením. Nalejeme na zeleninu a posypeme vetvičkami tymiánu.
Krok 5 /6
Skôr ako zapneme OptiGrill, umiestnime doň plech XL na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky sa vyberie program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby tlačidlom M a stlačíme OK. Po skončení predhrievania pečieme 20 minút.
Krok 6 /6
Zeleninu podávame teplú s burratou a lístkami bazalky.