Pečený karfiol
Tefal
Recept od Tefal

Pečený karfiol

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 17 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    1 h 2 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 2 Veľké hlávky karfiolu

  • 7 cl Olivový olej

  • 2 Citróny

  • 2 strúč. Najemno nasekaný cesnak

  • 1 čl Med

  • 2 čl Soľ

  • 60 g Vlašské orechy

  • 1 čl Čili korenie

  • 15 g Nasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • Citrón (voliteľne)

Príslušenstvo

  • Gril
    Gril

Príprava

Krok 1 /5

Zbavíme karfiol listov. Rozrezaním stonky vytvoríme plochý základ na umiestnenie karfiolu na dosku na krájanie. Veľkým, dobre naostreným nožom nakrájame na plátky hrubé asi 2 cm. Vložíme štandardnú dosku do spotrebiča, dáme na dosku polovicu karfiolových steakov a nastavíme program PARA na 15 minút. Po skončení programu zopakujeme so zvyškom karfiolových steakov.

  • Gril

Krok 2 /5

V malej miske zmiešame olivový olej, kôru a šťavu z 2 citrónov, cesnaku a medu. Každý karfiolový steak potrieme z jednej strany olivovým olejom a citrónovou šťavou a dochutíme soľou. Grilovaciu dosku vložíme do spotrebiča a polovicu steakov dáme na dosku. Druhú stranu steakov potrieme omáčkou a dochutíme soľou.

Krok 3 /5

Nastavíme program FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 180 °C na 16 minút. Obrátime ich v polovici varenia. Po dokončení zopakujeme s druhou dávkou.

Krok 4 /5

Opražíme orechy: dáme ich na rozpálenú panvicu a pravidelne miešame asi 5 minút.

Krok 5 /5

Keď sú karfiolové steaky hotové, posypeme ich čili, nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a orechmi. Podávame s mesiačikom citrónu.