Piri-piri hovädzie kebaby
- Celkový čas 2 h 27 min
- 20 min
Príprava - 7 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (14)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavošedá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
480 g Hovädzie mäso na kebab
13 cl Extra panenský olivový olej
125 g Roztopené slané maslo
8 cl Citrónová šťava
5 cl Pálivá omáčka
1 pl Sladká paprika
1 čl Mletý koriander
1 čl Soľ
0.5 čl Čierne korenie
3 strúč. Strúčiky cesnaku
3 Zelená cibuľka
3 pl Petržlen hladkolistý
2 list Bobkové listy, rozdrvené
1 cm Kus čerstvého zázvoru
Príprava
Krok 1 /9
Príprava ingrediencií: zelenú cibuľu a strúčiky cesnaku nakrájajte nahrubo, aby sa vám ľahšie miešali.
Krok 2 /9
Všetky prísady na marinádu dajte do mixéra: olivový olej, roztopené maslo, citrónovú šťavu, chilli omáčku, mletú papriku, koriander, soľ, korenie, cesnak, zelenú cibuľu, petržlenovú vňať, bobkový list a zázvor. Všetko rozmixujte na hladkú marinádu.
Krok 3 /9
Keď je marináda hotová, nalejte ju na hovädzie mäso určené na grilovanie a nakrájané na kocky. Dbajte na to, aby sa marináda dostala na všetky kúsky mäsa.
Krok 4 /9
Misku prikryte potravinovou fóliou alebo pokrievkou a nechajte hovädzie mäso marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc, aby získalo intenzívnejšiu chuť.
Krok 5 /9
Marinované kocky hovädzieho mäsa navlečte na ihly.
Krok 6 /9
Špízy vložte do spotrebiča s podložkou. Spustite grilovanie.
Krok 7 /9
V polovici grilovania kebab otočte, aby sa rovnomerne opiekol.
Krok 8 /9
Keď sú kebaby ugrilované, vyberte špízy a pred podávaním ich nechajte niekoľko minút odpočívať.
Krok 9 /9
Hovädzie piri piri špízy podávajte s ryžou, grilovanou zeleninou alebo šalátom.