Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Pizza Margherita

Hodnotenie 5 hviezdičiek (priemer)

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 15 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    35 min

Suroviny

6 os.

  • 1 Cesto na pizzu

  • 125 g Mozzarella

  • 7.5 cl Paradajková omáčka

  • 1 cl Olivový olej

  • 5 g Soľ

  • 1 Bazalka

Príprava

Krok 1 /10

Tento recept vyžaduje základnú prípravu: cesto na pizzu. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na cesto na pizzu môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 15 minút a cesto treba nechať 2 hodiny odležať v chladničke.

  • 1 Cesto na pizzu

Krok 2 /10

Predhrejte rúru bez ventilácie na teplotu 220 stupňov.

Krok 3 /10

Formu na pizzu vymažte olivovým olejom.

  • 1cl Olivový olej

Krok 4 /10

Cesto rozvaľkajte na plechu na pizzu a prstami ho roztiahnite až do okrajov.

Krok 5 /10

Mozzarellu nakrájajte nožom a dajte bokom do samostatnej misky.

  • 125g Mozzarella

Krok 6 /10

Pomocou lyžice rozotrite na cesto paradajkovú omáčku.

  • 7.5cl Paradajková omáčka

Krok 7 /10

Ľahko posoľte.

  • 5g Soľ

Krok 8 /10

Vložte do rúry a pečte 15 minút pri 220 stupňoch.

Krok 9 /10

Vyberte pizzu z rúry, pridajte mozzarellu a pečte 5 minút pri 220 stupňoch.

Krok 10 /10

Pred podávaním posypte lístky čerstvej bazalky.

  • 1 Bazalka