Pizza Margherita
- Celkový čas 1 h 15 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 35 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
1 Cesto na pizzu
125 g Mozzarella
7.5 cl Paradajková omáčka
1 cl Olivový olej
5 g Soľ
1 Bazalka
Príprava
Krok 1 /10
Tento recept vyžaduje základnú prípravu: cesto na pizzu. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na cesto na pizzu môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 15 minút a cesto treba nechať 2 hodiny odležať v chladničke.
Krok 2 /10
Predhrejte rúru bez ventilácie na teplotu 220 stupňov.
Krok 3 /10
Formu na pizzu vymažte olivovým olejom.
Krok 4 /10
Cesto rozvaľkajte na plechu na pizzu a prstami ho roztiahnite až do okrajov.
Krok 5 /10
Mozzarellu nakrájajte nožom a dajte bokom do samostatnej misky.
Krok 6 /10
Pomocou lyžice rozotrite na cesto paradajkovú omáčku.
Krok 7 /10
Ľahko posoľte.
Krok 8 /10
Vložte do rúry a pečte 15 minút pri 220 stupňoch.
Krok 9 /10
Vyberte pizzu z rúry, pridajte mozzarellu a pečte 5 minút pri 220 stupňoch.
Krok 10 /10
Pred podávaním posypte lístky čerstvej bazalky.