Pizza Margherita
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
10 g Múka
1 pizza Cesto na pizzu
80 g Rajčinová omáčka
80 g Mozzarella
1 pl Olivový olej
Soľ a korenie
Listy bazalky
Príprava
Krok 1 /5
Dno nádoby posypeme múkou. Vyvaľkáme cesto a dáme ho do spotrebiča.
Krok 2 /5
Rajčinovú omáčku rovnomerne rozotrieme na cesto, ale malý okraj necháme čistý. Na rajčinovú omáčku poukladáme plátky mozzarelly. Dochutíme trochou soli a korenia a pokvapkáme olivovým olejom.
Krok 3 /5
Začneme piecť.
Krok 4 /5
V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je pizza upečená, a v prípade potreby ju kvôli rovnomernému upečeniu otočíme.
Krok 5 /5
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a pizzu opatrne vyberieme. Pizzu ozdobíme lístkami čerstvej bazalky a hneď konzumujeme.