Plnené pečené zemiaky v šupke s konfitovanou šalotkou a rascou
- Celkový čas 1 h 46 min
- 20 min
Príprava - 1 h 26 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
3 Šalotky
3 pl Olivový olej
4 Veľké zemiaky
2 Vajcia
1 čl Rasca
1 pl Višňový alebo červený vínny ocot
Soľ, korenie
40 g Maslo
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /12
Pripravte konfitovanú šalotku: celé neolúpané šalotky obalte v olivovom oleji. Vložte ich do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 20 minút. Nechajte vychladnúť.
Krok 2 /12
Šalotku ošúpte a vyberte dužinu. Dužinu nakrájajte nožom. Odložte bokom.
Krok 3 /12
Zemiaky umyte. Naplňte nádobu na vodu. Vložte zemiaky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom sa spustite program PARA pri 100 °C na 50 minút. Pomocou špičky noža skontrolujte, či sú upečené, a v prípade potreby upravte čas.
Krok 4 /12
V šalátovej mise obaľte celé zemiaky zvyšným olivovým olejom a soľou.
Krok 5 /12
Vylejte vodu z dna koša. Zemiaky vyberte a nechajte vychladnúť.
Krok 6 /12
Vydlabte zemiaky v šupke: odrežte vrchnú časť zemiakov. Dužinu vyberajte lyžicou a dbajte na to, aby zemiaky držali tvar a boli pevné. Vytvarujte z nich malé lodičky. Uvarené šupky vložte do veľkej misy.
Krok 7 /12
Oddeľte bielky a žĺtky. Odložte bokom.
Krok 8 /12
Príprava plnky na pečené zemiaky v šupke: dužinu zemiakov roztlačte vidličkou. Pridajte konfitovanú šalotku, rascu, višňový ocot, žĺtky, korenie a polovicu masla. Premiešajte.
Krok 9 /12
V inej miske vyšľahajte bielky do tuhého snehu. Jemne ju vmiešajte do zemiakovej zmesi.
Krok 10 /12
Pomocou lyžice naplňte zemiaky zmesou tak, aby sa vytvorila úhľadná kupola.
Krok 11 /12
Na zemiaky položte kúsky masla. Vložte zemiaky do fritézy Easy Fry a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 16 minút.
Krok 12 /12
Podávajte ihneď.