Plochý chlieb z Romagny
- Celkový čas 1 h
- 30 min
Príprava - 20 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
25 g Jedlá sóda
600 g Chlebová múka
30 g Extra panenský olivový olej
5 g Morská soľ
30 cl Voda
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /8
Do misy prístroja dajte múku a sódu.
Krok 2 /8
Do samostatnej misky odmerajte vodu.
Krok 3 /8
Pridajte olivový olej a soľ do zmesi múky a sódy. Stlačte tlačidlo "Štart" a počas programu postupne pridávajte vodu.
Krok 4 /8
Z cesta vytvarujte guľu, prikryte ju čistou utierkou a nechajte 10 minút odpočívať pri izbovej teplote.
Krok 5 /8
Cesto rozdeľte na 4 časti, vyvaľkajte z neho 4 guličky s priemerom 23-25 cm, ktoré rukou sploštite.
Krok 6 /8
Predhrejte nepriľnavú panvicu na stredne vysokú teplotu.
Krok 7 /8
Opekajte 2 minúty, otočte spodkom nahor a pokračujte ďalšie 2 minúty.
Krok 8 /8
Podávajte studené alebo teplé ako chlieb alebo plnené mozzarellou, parmskou šunkou alebo grilovanou zeleninou.