Smažený chlieb s fetou
- Celkový čas 1 h 57 min
- 15 minPríprava 
- 12 minVarenie 
- 1 h 30 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 150 g Voda 
- 1 sáčok Sušené pekárske droždie 
- 0.5 čl Práškový cukor 
- 0.5 čl Soľ 
- 250 g Pšeničná múka 
- 1 pl Olivový olej 
- 150 g Grécky syr feta 
- 1 pl Sušené oregano 
Príprava
Krok 1 /8
V malej nádobe zmiešajte teplú vodu' cukor a droždie. Dbajte na to, aby voda nebola príliš horúca, inak by sa kvasnice mohli deaktivovať.
Krok 2 /8
Vo veľkej nádobe zmiešajte múku a soľ. Pridajte zmes droždia a olivový olej. Cesto mieste, kým nebude hladké a pružné, približne 5 až 10 minút.
Krok 3 /8
Prikryte cesto čistou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, alebo kým sa jeho objem nezdvojnásobí.
Krok 4 /8
Cesto rozdeľte na šesť rovnako veľkých častí.
Krok 5 /8
Pracovnú plochu zľahka pomúčte. Pomocou valčeka cesto zľahka rozvaľkajte na malý okrúhly chlieb. Každé koliesko posypte rozdrobenou fetou a oreganom. Každý chlieb pevne uzavrite a opäť ho rozvaľkajte.
Krok 6 /8
Poukladajte chleby na tanier Easy Fry, pričom medzi nimi nechajte voľný priestor, aby sa počas pečenia nezlepili. Chleby potrite olejom. Začnite piecť.
Krok 7 /8
V závislosti od vášho spotrebiča možno budete musieť piecť chleby v dávkach, ak nemáte dostatok miesta. Po 12 minútach skontrolujte, či sú chleby upečené. Mali by mať zlatohnedú farbu.
Krok 8 /8
Chleby vyberte a pred podávaním ich nechajte vychladnúť na mriežke.

