Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Poľské fašiangové šišky (Pączki)

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 28 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    8 min
  • Chladenie
    1 h

Suroviny

6 os.

  • 500 g Hladká múka

  • 1 sáčok Sušené droždie (približne 10 g)

  • 2 Vajcia

  • 25 cl Teplé mlieko

  • 90 g Cukor

  • 50 g Roztopené maslo

  • 1 Citrón (kôra)

  • Silný alkohol (voliteľné)

  • 1 štip. Soľ

  • 200 g Jablkové pyré

  • Práškový cukor

Príprava

Krok 1 /11

Mlieko zohrejte v mikrovlnnej rúre na 38 °C až 40 °C. Dávajte pozor, aby mlieko nebolo príliš horúce, pretože by sa zničili kvasinky a kvások by nevykysol. Droždie nechajte rehydratovať v mlieku a pridajte 1 polievkovú lyžicu cukru. Premiešajte metličkou. Nechajte 10 minút odstáť. Droždie musí byť rozpustené.

  • 1sáčok Sušené droždie (približne 10 g)
  • 25cl Teplé mlieko
  • 90g Cukor

Krok 2 /11

Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Uprostred zmesi urobte jamku a pridajte vajce, zvyšný cukor, roztopené maslo, citrónovú kôru, silný alkohol (ak používate) a zmes droždia.

  • 500g Hladká múka
  • 2 Vajcia
  • 90g Cukor
  • 50g Roztopené maslo
  • 1 Citrón (kôra)
  • Silný alkohol (voliteľné)
  • 1štip. Soľ

Krok 3 /11

Postupne lyžicou primiešavajte zvyšné teplé mlieko, kým sa nezačne tvoriť cesto, a potom ho ručne alebo v kuchynskom robote mieste, kým nebude hladké a pružné. Cesto by malo zostať lepkavé.

  • 25cl Teplé mlieko

Krok 4 /11

Cesto prikryte čistou utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť približne 1 až 2 hodiny, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Krok 5 /11

Keď cesto vykysne, krátkym hnetením ho vyklopte. Potom cesto na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte na hrúbku asi 1,5 cm.

Krok 6 /11

Pomocou formičky na sušienky alebo pohára vykrojte kruhy. Na každé koliesko rozotrite lyžicu jablkového pyré a prikryte druhým kolieskom. Šišky dobre uzavrite prstami.

  • 200g Jablkové pyré

Krok 7 /11

Šišky opatrne poukladajte do nádoby, dbajte na to, aby ste ich neukladali na seba, a nechajte medzi nimi dostatočný priestor, aby sa rovnomerne smažili.

Krok 8 /11

Spustite proces smaženia.

Krok 9 /11

V polovici smaženia šišky obráťte.

Krok 10 /11

Po usmažení šišky vyberte a nechajte mierne vychladnúť na mriežke.

Krok 11 /11

Teplé šišky pred podávaním posypte práškovým cukrom.

  • Práškový cukor

Podobné recepty

Tefal
Tefal
1 h 26 min

Talianske fašiangové šišky so sultánkami

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Talianske fašiangové šišky so sultánkami