Rýchly syrovo-cesnakový chlieb
- Celkový čas 15 min
- 10 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
40 g Maslo
2 pl Olivový olej
1 pl Jemne nasekaná petržlenová vňať
1 čl Zmes talianskych byliniek
2 strúč. Nasekaný cesnak
Soľ, korenie
1 Kváskový chlieb (alebo iný), dlhý maximálne 24 cm
150 g Strúhaná mozzarella
Príprava
Krok 1 /7
Maslo rozpustite vo vodnom kúpeli alebo v malej miske v mikrovlnnej rúre. Pridajte olivový olej, cesnak, petržlenovú vňať, talianske bylinky, soľ a korenie. Premiešajte.
Krok 2 /7
Chlieb položte na pracovnú plochu. Pomocou zúbkovaného noža na chlieb nakrájajte chlieb diagonále na plátky hrubé asi 2 cm , pričom chlieb úplne neprerežte. Aby ste si to uľahčili, položte na obe strany chleba dve paličky, aby sa nôž zastavil na paličkách a nepreťal chlieb úplne. Konce chleba neodkrajujte.
Krok 3 /7
Rovnaké diagonálne rezy vykonajte aj v opačnom smere, aby ste vytvorili malé kosoštvorce.
Krok 4 /7
Vnútornú stranu chleba potrite zmesou masla, olivového oleja a byliniek a každý zárez mierne roztiahnite.
Krok 5 /7
Potom do každého zárezu pridajte syr.
Krok 6 /7
Chlieb vložte do fritézy Easy Fry. Pečte 5 minút pri 180 °C. Skontrolujte, či je syr úplne roztavený, inak pokračujte v pečení ešte 1 alebo 2 minúty.
Krok 7 /7
Podávajte ihneď ako predjedlo!