Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Rajčinový koláč

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 38 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    28 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 1 Linecké cesto

  • 4 Rajčina

  • 2 pl Dijonská horčica

  • 125 g Strúhaný syr ementál alebo syr Gruyère

  • 1 pl Provensálske bylinky

  • 2 pl Olivový olej

  • Soľ a korenie

Príprava

Krok 1 /7

Vyvaľkáme linecké cesto a dáme ho do vymastenej 24 cm koláčovej formy alebo na dierovaný rošt. Popicháme základ koláča vidličkou, aby sa počas predpečenia nenafúkol.

  • 1 Linecké cesto

Krok 2 /7

Formu dáme do rúry. Začneme piecť, aby sa cesto predpieklo. Skontrolujeme, či sa cesto nenafúkava, a v prípade potreby ho popicháme vidličkou.

Krok 3 /7

Koláč zo spotrebiča nevyberáme. Na základ rozotrieme horčicu. Plátky rajčín poukladáme na horčicu tak, aby sa mierne prekrývali. Posypeme strúhaným syrom a provensálskymi bylinkami. Zľahka pokropíme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením.

  • 4 Rajčina
  • 2pl Dijonská horčica
  • 125g Strúhaný syr ementál alebo syr Gruyère
  • 1pl Provensálske bylinky
  • 2pl Olivový olej
  • Soľ a korenie

Krok 4 /7

Začneme piecť.

Krok 5 /7

V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je koláč upečený, a v prípade potreby ho kvôli rovnomernému upečeniu otočíme.

Krok 6 /7

Po upečení koláča rukoväť opäť otvoríme oboma rukami a koláč opatrne vyberieme.

Krok 7 /7

Pred nakrájaním a podávaním necháme koláč niekoľko minút odpočívať.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
45 min

Rajčinový koláč

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Rajčinový koláč
Tefal
Tefal
55 min

Pastiersky koláč

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Pastiersky koláč