Rajčinový koláč
- Celkový čas 38 min
- 10 min
Príprava - 28 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Linecké cesto
4 Rajčina
2 pl Dijonská horčica
125 g Strúhaný syr ementál alebo syr Gruyère
1 pl Provensálske bylinky
2 pl Olivový olej
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /7
Vyvaľkáme linecké cesto a dáme ho do vymastenej 24 cm koláčovej formy alebo na dierovaný rošt. Popicháme základ koláča vidličkou, aby sa počas predpečenia nenafúkol.
Krok 2 /7
Formu dáme do rúry. Začneme piecť, aby sa cesto predpieklo. Skontrolujeme, či sa cesto nenafúkava, a v prípade potreby ho popicháme vidličkou.
Krok 3 /7
Koláč zo spotrebiča nevyberáme. Na základ rozotrieme horčicu. Plátky rajčín poukladáme na horčicu tak, aby sa mierne prekrývali. Posypeme strúhaným syrom a provensálskymi bylinkami. Zľahka pokropíme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením.
Krok 4 /7
Začneme piecť.
Krok 5 /7
V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je koláč upečený, a v prípade potreby ho kvôli rovnomernému upečeniu otočíme.
Krok 6 /7
Po upečení koláča rukoväť opäť otvoríme oboma rukami a koláč opatrne vyberieme.
Krok 7 /7
Pred nakrájaním a podávaním necháme koláč niekoľko minút odpočívať.