Rajčinový koláč
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
6 os.
4 Guľaté rajčiny
50 g Ricotta
40 g Silná horčica
1 Lístkové cesto
1 pl Strúhanka
0.5 čl Mletá cibuľa
Soľ, korenie
1 pl Sušené aromatické bylinky
1 pl Olivový olej
Príprava
Krok 1 /6
Paradajky nakrájame na polcentimetrové plátky.
Krok 2 /6
V miske zmiešame ricottu a horčicu do hladka.
Krok 3 /6
Lístkové cesto vyvaľkáme do koláčovej formy s priemerom 24 cm. Do spodnej časti cesta urobíme vidličkou malé dierky, aby sa cesto príliš nenafúklo. Na cesto nalejeme predchádzajúcu zmes a rovnomerne ju rozotrieme pomocou polievkovej lyžice. Posypeme strúhankou.
Krok 4 /6
Na vrch položíme plátky paradajok tak, aby sa neprekrývali. Posypeme cibuľou v prášku. Dochutíme soľou a korením, posypeme sušenými bylinkami a na záver celý koláč pokvapkáme olivovým olejom. Tortu uložíme na plech na pečenie.
Krok 5 /6
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 30 minút. Rošt umiestnime do strednej polohy rúry. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 6 /6
Koláč podávame so zeleným šalátom.