Sladké krehké cesto
- Celkový čas 2 h 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
8 os.
80 g Maslo
80 g Cukor
1 Žĺtky
1 štip. Soľ
100 g Hladká múka
100 g Hladká múka
1 cl Voda
Príslušenstvo
Šľahač
Príprava
Krok 1 /6
Maslo vyberte z chladničky 1 hodinu pred prípravou cesta a nakrájajte ho na kocky alebo dajte na 5–10 sekúnd do mikrovlnky, aby ľahko zmäklo (bez toho, aby sa rozpustilo).
Krok 2 /6
Do misy přístroja pridajte cukor, žĺtok, vodu, maslo a soľ. Stlačte "Štart".
Krok 3 /6
Pridajte prvé množstvo múky a stlačte "Štart".
Krok 4 /6
Pridajte druhé množstvo múky a stlačte "Štart".
Krok 5 /6
Cesto položte na pomúčený povrch. Z cesta vytvarujte bochník, zabaľte ho do čistej utierky a dajte na 2 hodiny do chladničky.
Krok 6 /6
Cesto je hotové, môžete ho použiť v ďalšom recepte alebo ho vyváľať a piecť na 160 stupňov po dobu 15 minút.