Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Sladké zemiaky a jahňacie karí

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 39 min
  • Príprava
    25 min
  • Varenie
    14 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 1 kg Vykostené jahňacie plece nakrájané na 3 cm kocky

  • 1.5 pl Prepustené maslo (ghee)

  • 1.5 Ošúpaná cibuľa nakrájaná na tenké plátky

  • 3 Nasekaný ošúpaný strúčik cesnaku s odstráneným klíčkom

  • 15 g Čerstvo nastrúhaný zázvor

  • 4.5 pl Karí pasta

  • 480 g Paradajková dužina

  • 120 g Biely jogurt

  • 375 g Ošúpané sladké zemiaky nakrájané na 4 cm kocky

  • 60 g Mandľové vločky

Príprava

Krok 1 /9

Pripravte si ingrediencie.

Krok 2 /9

Cibuľu ošúpte a nakrájajte.

Krok 3 /9

Cesnak ošúpte, zbavte klíčku a nasekajte.

Krok 4 /9

Nastrúhajte zázvor.

Krok 5 /9

Na panvicu dajte maslo.

Krok 6 /9

Cibuľu, cesnak a zázvor smažte 1 minútu. Mäso opečte zo všetkých strán do hneda (v niekoľkých dávkach, ak je to potrebné).

Krok 7 /9

Pridajte paradajkovú dužinu, karí pastu, sladké zemiaky a jogurt. Pridajte soľ, korenie a zamiešajte.

Krok 8 /9

Doba varenia: 14 minút

Krok 9 /9

Ozdobte mandľovými vločkami. Servírujte.