Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Smotanový quiche s pórom a karí

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 35 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    35 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

6 os.

  • 1 diel Krehké cesto

  • 300 g Pór

  • 37 g Stopkový zeler

  • 1 cl Olivový olej

  • 3 diel Vajcia

  • 20 cl Sójová smotana

  • 10 cl Sójové mlieko

  • 4 g Soľ

  • 4 g Mleté karí korenie

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /11

Tento recept vyžaduje základnú prípravu: krehké cesto. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na krehké cesto môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 15 minút a cesto treba nechať 30 minút odležať v chladničke.

  • 1diel Krehké cesto

Krok 2 /11

Vymažte koláčovú formu a vložte do nej cesto. Jemne prsty zatlačte na cesto, aby sa rozprestrelo až k okraju, prebytočné cesto nechajte vyčnievať. Dajte do chladničky aspoň na 30 minút.

Krok 3 /11

Umyte a nakrájajte pór a stopkatý zeler. Listy zeleru nakrájajte nadrobno.

  • 300g Pór
  • 37g Stopkový zeler

Krok 4 /11

Na panvici rozohrejte olej, pridajte plátky póru a zeleru a dochuťte soľou. Varte na miernom ohni prikryté za občasného miešania asi 15 minút. Nechajte vychladnúť.

  • 300g Pór
  • 37g Stopkový zeler
  • 1cl Olivový olej

Krok 5 /11

Rúru predhrejte na 180 stupňov.

Krok 6 /11

V samostatnej miske odvážte a zmiešajte smotanu, mlieko, soľ a karí.

  • 20cl Sójová smotana
  • 10cl Sójové mlieko
  • 4g Soľ
  • 4g Mleté karí korenie

Krok 7 /11

Pridajte vajcia do misky stroja. Stlačte "Štart". Po 30 sekundách, keď sú našľahané, pridajte do misy zmes smotany a mlieka.

  • 3diel Vajcia
  • Flex metla

Krok 8 /11

Nožom odrežte prebytočné cesto od formy.

Krok 9 /11

Vychladnutú pórovú zmes položte na základ z krehkého cesta.

Krok 10 /11

Zalejte zmesou vajec, mlieka a smotany a pečte asi 35 minút na 180 stupňov.

Krok 11 /11

Podávajte teplé, vlažné alebo studené.