Syrovo-cesnakový chlieb
- Celkový čas 37 min
- 15 min
Príprava - 22 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
6 os.
150 g Teplá voda
1 čl Práškový cukor
1 sáčok Sušené pekárske droždie (4,6 g)
250 g Hladká biela múka
40 g Olivový olej
5 g Jemná soľ
2 strúč. Strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
1 pl Nasekaná petržlenová vňať
20 g Strúhaný parmezán
1 čl Morská soľ
Príslušenstvo
Extra Crisp
Príprava
Krok 1 /8
Tento recept si vyžaduje použitie pokrievky Extra Crisp. Pripravte si prísady.
Krok 2 /8
V mise zmiešajte vodu s cukrom a droždím. Nechajte 5 minút stáť.
Krok 3 /8
Do misy nalejte múku, zmes vody a droždia, 20 g oleja, strúčik cesnaku, petržlenovú vňať a soľ. Mieste ďalšie 3 minúty.
Krok 4 /8
Cesto by malo byť lepkavé. Zakryte a nechajte stáť 1 hodinu a 30 minút pri izbovej teplote.
Krok 5 /8
Preložte 8-krát. Vytvorte malé 45 g guľôčky. Preložte do vymastenej misy. Nechajte 1 hodinu kysnúť.
Krok 6 /8
Guľky posypte druhým strúčikom cesnaku, parmezánom, 20 g oleja a soľou.
Krok 7 /8
Vypnite spotrebič Cookeo a nasaďte veko Extra Crisp. Nastavte manuálny program na 200 °C na 22 minút.
Krok 8 /8
Vyberte z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.