Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Taliansky drobenkový koláč Sbrisolona

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 55 min
  • Príprava
    40 min
  • Varenie
    45 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

6 os.

  • 200 g Mandľová múka

  • 100 g Kukuričná múka

  • 200 g Hladká múka

  • 10 g Prášok do pečiva

  • 2 Vajcia

  • 200 g Maslo

  • 200 g Cukor

  • 2 g Morská soľ

  • 40 g Mandle, lúpané

Príslušenstvo

  • Hák na cesto
    Hák na cesto

Príprava

Krok 1 /8

Rúru predhrejte na 170 stupňov bez ventilácie.

Krok 2 /8

Do misy prístroja dajte múku, mandľovú múku, kukuričnú múku a prášok do pečiva a stlačte "Štart".

  • 200g Mandľová múka
  • 100g Kukuričná múka
  • 200g Hladká múka
  • 10g Prášok do pečiva
  • Hák na cesto

Krok 3 /8

Do misy prístroja s predchádzajúcou zmesou pridajte zmäknuté maslo, soľ, vajcia a cukor a stlačte "Štart".

  • 2 Vajcia
  • 200g Maslo
  • 200g Cukor
  • 2g Morská soľ

Krok 4 /8

Nakoniec pridajte mandle a stlačte "Štart".

  • 40g Mandle, lúpané

Krok 5 /8

Cesto dajte na tácku a odložte do mrazničky. Nechajte 30 minút oddýchnuť.

Krok 6 /8

Cesto bude veľmi tuhé: nastrúhajte ho strúhadlom do vymastenej tortovej formy.

Krok 7 /8

Pečte v rúre na 170 stupňov 45 minút.

Krok 8 /8

Koláč podávajte jednoducho nalámaný na veľké kúsky, v zime s jablčným kompótom, v lete s kopčekom vanilkovej zmrzliny.