Plnené rajčiny
- Celkový čas 50 min
- 25 minPríprava 
- 25 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 2 Veľké paradajky na plnenie 
- 0.5 tenký plátok Biely chlieb 
- 3 cl Mlieko 
- 0.5 Biela cibuľa 
- 0.5 strúč. Strúčik cesnaku 
- 85 g Klobásové mäso 
- 85 g Mleté mäso 
- 1 čl Silná horčica 
- 0.25 čl Talianske bylinky 
- 0.5 pl Olivový olej 
- Soľ, korenie 
Príprava
Krok 1 /5
Umyjeme a osušíme paradajky. Z každej paradajky odrežeme malú čiapočku. Opatrne ich vydlabeme bez prepichnutia dna.
Krok 2 /5
Plátky chleba namočíme do mlieka v miske. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno, potom ich pridáme do misky s mliekom. Pridáme klobásu, mleté mäso, horčicu a talianske bylinky. Všetky prísady dobre premiešame, aby sme získali hladkú plnku. Dochutíme podľa chuti.
Krok 3 /5
Paradajky naplníme plnkou, pričom na vrchu necháme vystupovať malý kopček plnky. Nasadíme čiapočky.
Krok 4 /5
Použijeme nádobu na koláč vhodnú pre veľkosť vášho zariadenia. Do misky naaranžujeme paradajky a pokvapkáme ich olivovým olejom. Pokrm vložíme do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.
Krok 5 /5
Vychutnáme si s prílohou podľa vlastného výberu!

