Tandoori kura
- Celkový čas 55 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 20 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
12 Kuracie stehná
150 g Biely jogurt
2 čl Mletý zázvor
2 čl Mletý cesnak
2 pl Čili korenie
1 čl Kurkuma
2 čl Korenie garam masala
Soľ, korenie
30 g Citrónová šťava
3 pl Neutrálny olej
Príprava
Krok 1 /5
Osušíme kuracie stehienka kuchynskou utierkou. Zbavíme stehienka kože a v kuracom mäse urobíme 3 – 4 zárezy. V malej nádobe zmiešame jogurt, zázvor, cesnak, čili, kurkumu, garam masala, soľ, korenie a citrón. Pridáme kura a dobre obalíme v marináde. Necháme chladiť 20 minút.
Krok 2 /5
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program KURA pri 200 °C na 15 minút. Pridáme 8 stehienok na dosku v nádobe 1 a potrieme olejom. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program KURA pri 200 °C na 15 minút. Pridáme 4 stehienka na dosku v nádobe 2 a potrieme olejom. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť.
Krok 3 /5
V polovici varenia stehienka obrátime.
Krok 4 /5
Skontrolujeme, či sú uvarené, a v prípade potreby pridáme niekoľko minút.
Krok 5 /5
Kura hneď podávame, napríklad s karfiolom na kari.