Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Vegetariánske steaky

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 55 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    10 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

8 os.

  • 200 g Sušená červená šošovka

  • 10 g Petržlen

  • 250 g Pevné tofu

  • 1 čl Soľ

  • 2 štip. Korenie

  • 400 g Konzervovaná biela fazuľa

  • 6 g Údená paprika

  • 6 g Sušený cesnak

  • 30 g Sladové kvasnice

  • 12 g Miso pasta

  • 80 g Múka

  • 10 g Olivový olej

Príslušenstvo

  • Sekáčik na bylinky
    Sekáčik na bylinky
  • Sekáčik
    Sekáčik

Príprava

Krok 1 /8

Červenú šošovku dôkladne prepláchnite vo vode. V hrnci priveďte do varu vodu (trikrát viac ako šošovky) a potom pridajte šošovku. Varte 10 až 15 minút podľa značky. Sceďte a nechajte vychladnúť. Pozor, šošovku príliš nerozvarte, pretože by sa rozpadla na kašu. Priebežne ju ochutnávajte.

  • 200g Sušená červená šošovka
  • Sekáčik na bylinky
  • Sekáčik

Krok 2 /8

Petržlen umyte, odstráňte stonky a osušte. Prepulte listy, ak sú príliš veľké. Vložte listy petržlenu do misy sekáčika. Stlačte Štart.

  • 10g Petržlen

Krok 3 /8

Tofu nakrájajte nahrubo a pridajte kúsky do misy. Dochuťte soľou a korením.

  • 250g Pevné tofu
  • 1čl Soľ
  • 2štip. Korenie

Krok 4 /8

Zlejte biele fazule a vložte ich aj do misy.

  • 400g Konzervovaná biela fazuľa

Krok 5 /8

Do misy sekáčika pridajte korenie, sladové kvasnice, miso a uvarenú, odkvapkanú a vychladnutú šošovku. Premiešajte stlačením tlačidla Štart. V prípade potreby oškrabajte strany a reštartujte stlačením tlačidla Štart.

  • 6g Údená paprika
  • 6g Sušený cesnak
  • 30g Sladové kvasnice
  • 12g Miso pasta

Krok 6 /8

Nalejte zmes do misy. Malo by vzniknúť lepivé cesto. Postupne pridávajte múku, až sa cesto prestane lepiť na prsty. Množstvo múky upravte v závislosti na štruktúre cesta.

  • 80g Múka

Krok 7 /8

Zmes rozdeľte podľa počtu osôb na jeden steak na osobu. Pomocou rúk tvarujte steaky. Pomúčenie rúk uľahčí tvarovanie. Odložte na 30 minút do chladničky.

Krok 8 /8

Na panvici rozohrejte olivový olej. Steaky opečte z jednej strany dozlatista, potom ich obráťte a to isté urobte s druhou stranou. Nechajte smažiť asi 10 minút.

  • 10g Olivový olej