Vegetariánsky burger
- Celkový čas 16 min
- 10 minPríprava 
- 6 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 4 Veľké umyté paradajky marmande 
- 4 Seitan steaky (100/125 g) (z bio obchodu) 
- 4 plát. Ementál 
- 80 g Veľké sladkokyslé nakladané uhorky nakrájané na plátky 
- 100 g Ošúpaná biela cibuľa nakrájaná na tenké plátky 
- 4 čl Kečup (alebo horčica alebo omáčka na burger) 
- 2 čl Olivový olej 
- Soľ, korenie 
Príprava
Krok 1 /7
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /7
Nakrájajte cibuľu.
Krok 3 /7
Paradajky rozkrojte na polovice - použijete ich ako žemle. Do nádoby nalejte olej.
Krok 4 /7
Cibuľu smažte na oleji, kým nezmäkne. Vytvorte hamburgery: na spodok a na vrch paradajka, medzi to omáčka, cibuľa, kyslá uhorka, steak, syr.
Krok 5 /7
Hamburgery z paradajok dajte do nádoby (ak ich je 6, umiestnite 4 na spodok, 2 na vrch a ich vrchné časti po stranách). Pridajte 100 ml vody.
Krok 6 /7
Doba varenia: 6 minút
Krok 7 /7
Hamburgery opatrne vyberte. Servírujte.

