Vietnamská polievka s kuracím mäsom
Tefal
Recept od Tefal

Vietnamská polievka s kuracím mäsom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 18 min
  • Príprava
    18 min
  • Varenie
    0 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 3 Kuracie prsia

  • 1.3 l Kurací vývar

  • 30 g Zázvor nakrájame na plátky

  • 1.5 Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska

  • 3 Šalotku nakrájame na tenké plátky a necháme opiecť (podľa chuti)

  • 3 pl Rybacia omáčka nuoc mam

  • 480 g Japonské rezance predvaríme

  • 60 g Sójové klíčky

  • 1.5 pl Nakrájaný koriander

  • 3 Červenú čili papričku očistíme a nakrájame na tenké prúžky

Príprava

Krok 1 /8

Pripravte si suroviny.

Krok 2 /8

Čerstvý zázvor nakrájame na plátky.

Krok 3 /8

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.

Krok 4 /8

Šalotku nakrájame nadrobno a opražíme (podľa chuti).

Krok 5 /8

Koriander nasekáme najemno.

Krok 6 /8

Vývar nalejeme do hrnca. Pridáme cibuľu, zázvor, čili a rybaciu omáčku nuoc mam.

Krok 7 /8

Necháme zovrieť a povaríme 5 minút. Pridáme kuracie prsia. Po 8 minútach odstredíme a nakrájame na plátky. Rezance varíme 1 min. Zamiešame. Podávame.

Krok 8 /8

Naberieme do misiek. Ozdobíme sójovými klíčkami, šalotkou a koriandrom.