Zeleninové samosy
- Celkový čas 1 h 19 min
- 20 min
Príprava - 44 min
Varenie - 15 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (9)
Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov EY855BE0 Easy Fry Mega teplovzdušná fritéza Tefal 7,5 l Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
3 pl Olivový olej
375 g Karfiol
225 g Hrášok
120 ml Zeleninový vývar
150 g Feta
1.5 čl Kari
6 Cesto
3 pl Olej
Soľ
Korenie
Príslušenstvo
Odkvapkávacia tácka Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /5
V hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte ružičky karfiolu a hrášok. Osoľte a na prudkom ohni 2 minúty miešajte. Prilejte zeleninový vývar, prikryte a znížte teplotu. Varte 15 minút.
Krok 2 /5
Uvarenú zeleninu vyberte, vložte do veľkej misy a nechajte ju mierne vychladnúť. Pridajte rozdrobený syr feta, karí korenie, korenie. Roztlačte vidličkou, aby vznikla zmes z hrubších kúskov.
Krok 3 /5
Pre zostavenie samos začnite tým, že pláty cesta brik rozrežete na polovicu, čím získate dva rovnaké polkruhy. Každý polkruh preložte tak, že zaoblený okraj privediete k prostriedku rovnej strany, čím vytvoríte pruh. Na jeden koniec pruhu dajte lyžicu náplne. Pruh prehnite tak, aby vznikol trojuholník, ktorý obalí náplň. Pokračujte v prekladaní trojuholníka cez seba, kým nebude náplň úplne zabalená. Aby sa samosa uzavrela, zastrčte zvyšný koniec cesta do prehybu, ktorý ste práve vytvorili.
Krok 4 /5
Polovicu samos dajte do prístroja so zodpovedajúcim príslušenstvom (mriežka, fritovací kôš a pod.) a potrite ich olejom. Začnite proces varenia.
Krok 5 /5
V polovici pečenia otočte samosy. Rovnaký postup opakujte s druhou dávkou.