Zeleninová samosa
- Celkový čas 1 h 5 min
- 20 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
8 os.
500 g Karfiol
300 g Mrazený hrach
200 g Syr feta
2 čl Kari korenie
Soľ, korenie
12 list Tehlové cesto
2 Vaječný žĺtok
2 pl Olivový olej
Príslušenstvo
Odkvapkávacia miska Košík na hranolky
Príprava
Krok 1 /4
Nakrájame karfiol na stredne veľké ružičky a opláchneme. Do nádoby spotrebiča dáme hrach a ružičky karfiolu. Spustíme uvedený režim na uvedený čas.
Krok 2 /4
Vyberieme uvarenú zeleninu a dáme do veľkej misy. Pridáme rozdrobený syr feta, kari korenie, štipku soli a korenia. Roztlačíme vidličkou, aby sme vytvorili hrubú zmes.
Krok 3 /4
Rozkrojíme pláty tehlového cesta na rovnako veľké polovice. Zložíme ich napol preložením zaoblenej časti k stredu pravého okraja. Smerom ku koncu pása cesta dáme polievkovú lyžicu plnky, potom zložíme, aby sme vytvorili trojuholník. Pokračujeme v skladaní, aby sme uzavreli do trojuholníka všetku plnku, potom natrieme zvyšné cesto trochou vaječného žĺtka a nalepíme na samosu.
Krok 4 /4
Opakujeme, kým nespotrebujeme všetku plnku. Grilovaciu dosku vložíme do misy, potom dáme polovicu samosy do nádoby spotrebiča a potrieme olivovým olejom. Ak máte fritézu Easy Fry Oven&Grill 9v1, samosy poukladajte do fritovacieho košíka. Košík dáme na strednú úroveň s odkvapkávacou miskou naspodku. Zatvoríme dvierka. Digitálna verzia: Nastavíme uvedený program a čas, pričom samosy v polovici varenia obrátime. Potom opakujeme s druhou dávkou. Mechanická verzia 2 v 1: Nastavíme pri 170 °C na 15 minút, v polovici varenia obrátime. Potom opakujeme s druhou dávkou.