Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Zeleninové samosy

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 19 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    44 min
  • Chladenie
    15 min

Suroviny

6 os.

  • 3 pl Olivový olej

  • 375 g Karfiol

  • 225 g Hrášok

  • 120 ml Zeleninový vývar

  • 150 g Feta

  • 1.5 čl Kari

  • 6 Cesto

  • 3 pl Olej

  • Soľ

  • Korenie

Príslušenstvo

  • Odkvapkávacia tácka
    Odkvapkávacia tácka
  • Fritovací kôš
    Fritovací kôš

Príprava

Krok 1 /5

V hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte ružičky karfiolu a hrášok. Osoľte a na prudkom ohni 2 minúty miešajte. Prilejte zeleninový vývar, prikryte a znížte teplotu. Varte 15 minút.

Krok 2 /5

Uvarenú zeleninu vyberte, vložte do veľkej misy a nechajte ju mierne vychladnúť. Pridajte rozdrobený syr feta, karí korenie, korenie. Roztlačte vidličkou, aby vznikla zmes z hrubších kúskov.

Krok 3 /5

Pre zostavenie samos začnite tým, že pláty cesta brik rozrežete na polovicu, čím získate dva rovnaké polkruhy. Každý polkruh preložte tak, že zaoblený okraj privediete k prostriedku rovnej strany, čím vytvoríte pruh. Na jeden koniec pruhu dajte lyžicu náplne. Pruh prehnite tak, aby vznikol trojuholník, ktorý obalí náplň. Pokračujte v prekladaní trojuholníka cez seba, kým nebude náplň úplne zabalená. Aby sa samosa uzavrela, zastrčte zvyšný koniec cesta do prehybu, ktorý ste práve vytvorili.

Krok 4 /5

Polovicu samos dajte do prístroja so zodpovedajúcim príslušenstvom (mriežka, fritovací kôš a pod.) a potrite ich olejom. Začnite proces varenia.

Krok 5 /5

V polovici pečenia otočte samosy. Rovnaký postup opakujte s druhou dávkou.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
30 min

Zeleninová samosa

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Zeleninová samosa