Mandľové mlieko a sušienky z okary
- Celkový čas 25 min
- 25 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
2 os.
Na mandľové mlieko:
100 g Lúpané mandle
50 cl Voda
Na sušienky:
80 g Okara
120 g Ryžová múka (alebo iný druh)
65 g Hnedý cukor
1 čl Prášok do pečiva
3 cl Rastlinný olej
8 cl Mandľové mlieko
20 g Čokoládové hoblinky
20 g Sušené marhule
1 štip. Soľ
Príprava
Krok 1 /10
Mandle namočte na noc.
Krok 2 /10
Sceďte a opláchnite mandle. Vložte mandle a vodu do mixovacej misy. Zatvorte veko a mixujte na maximálnej rýchlosti 1 minútu a 30 sekúnd.
Krok 3 /10
Zmes preceďte cez vrecko na mlieko alebo jemné sitko. Zoškrabte mandľovú dužinu (nazývanú okara).
Krok 4 /10
Predhrejte rúru na 180 C.
Krok 5 /10
Nasekajte sušené marhule a nahrubo posekajte čokoládu. Odložte bokom.
Krok 6 /10
Vložte okaru, múku, cukor, prášok do pečiva a soľ do mixovacej misy. Zatvorte veko a vložte stierku cez otvor vo veku. Mixujte na strednej rýchlosti 45 sekúnd a stierkou zhromažďujte zmes.
Krok 7 /10
Otvorte veko a pridajte mandľové mlieko a olej. Zatvorte veko so stierkou. Mixujte na strednej rýchlosti 1 minútu a stierkou zhromažďujte zmes.
Krok 8 /10
Zmes vložte do šalátovej misy a pridajte marhule a čokoládu. Ručne premiešajte. Vytvorte guľôčku a roztlačte ju na tvar sušienky. Opakujte, kým sa vám nevyminie cesto.
Krok 9 /10
Pečte 12 minút.
Krok 10 /10
Podávajte s pohárom mandľového mlieka.