Talianske mandľové mlieko
- Celkový čas 27 min
- 5 minPríprava 
- 22 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 30 g Blanšírované mandle 
- 30 cl Voda 
- 1 pl Agávový sirup 
Príslušenstvo
- Cestovná fľaša 400 ml 
Príprava
Krok 1 /4
Mandle varíme v hrnci v pol litri vody 20 minút. Potom ich opláchneme v studenej vode.
Krok 2 /4
Do prístroja dáme všetky prísady, počnúc vodou. Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 3 /4
Zmes precedíme cez vrecko na rastlinné mlieko alebo syr, aby sme získali hladkú tekutinu bez zvyškov mandlí. Zvyšky nazývané „okara“ použijeme na prípravu sušienok, chlebového alebo koláčového cesta, granoly, falafelu, drobenky atď.
Krok 4 /4
Nápoj môžeme skladovať v chladničke až 3 dni. Pred každým použitím pretrepeme.


