Bagely s vajcom a mozzarellou (vajce v diere)
- Celkový čas 22 min
- 10 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 Veľké bagely rozrezané na polovicu
4 Vajcia
70 g Strúhaná mozzarella alebo syr Gruyère
2 Jarné cibuľky, nasekané
Soľ, korenie
Olivový olej
2 pl Petržlen
Príprava
Krok 1 /6
Pomocou vykrajovača zväčšite stred každej polovice bagelu, aby ste vytvorili dieru s priemerom približne 5 cm.
Krok 2 /6
Bagely potrite olivovým olejom.
Krok 3 /6
Rozohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým sa tepelný signál úplne sfarbí do červena, predtým ako pridáte ingrediencie.
Krok 4 /6
Umiestnite 4 plátky na panvicu a pečte 2 minúty z každej strany. Do stredu každého plátku rozbite vajce. Ochuťte soľou a korením. Posypte syrom a nasekanou cibuľkou.
Krok 5 /6
Pomaly opekajte 8 minút. Plátky jemne otočte a pečte 1 minútu na strednom ohni, aby sa bielok úplne dopiekol.
Krok 6 /6
Podávajte s nasekaným petržlenom.