Ropucha v diere
- Celkový čas 1 h 30 min
- 15 min
Príprava - 45 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
6 os.
3 Veľké vajcia
180 g Hladká biela múka
1 čl Soľ
1 štip. Korenie
35 cl Mlieko
30 g Rozpustené maslo
1 pl Olej
450 g Klobásy
Príprava
Krok 1 /5
Pripravíme cesto: V miske rozšľaháme vajcia. Vo veľkej miske zmiešame múku so soľou a štipkou korenia. Do stredu múky urobíme jamku. Do jamky nalejeme rozšľahané vajcia, mlieko a rozpustené maslo, premiešame a šľaháme, kým cesto nebude hladké. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút stáť pri izbovej teplote.
Krok 2 /5
Predhrejeme rúru. Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 5 minút. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 3 /5
Pomocou štetca na pečivo dôkladne vymažeme 24 cm zapekaciu misu olejom. Klobásy vložíme do zapekacej misy a opatrne ich zalejeme cestom. Kastról položíme na mriežku na pečenie. Plech umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 4 /5
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 45 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 5 /5
Po vytiahnutí z rúry ich pred podávaním necháme 10 minút odpočívať. Podávame horúce so šalátom coleslaw alebo zeleným šalátom.