Hovädzie na pive
- Celkový čas 4 h 50 min
- 20 min
Príprava - 4 h 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
250 g Perličková cibuľa
1 pl Cukor
1 hru. Nesolené maslo
100 g Údená slanina na špikovanie
1 plátok Olej
1.5 kg Hovädzia kotleta alebo lýtko
1 pl Múka
1 Biela cibuľa
2 strúč. Cesnak
2 Klinček
4 Mrkva
1 Kytica garni
2 Sušené čili papriky
4 Borievka
1 pl Med
75 cl Tmavé pivo
30 cl Voda
Soľ, korenie
4 ston. Petržlen
Príslušenstvo
Hrniec/kastról
Príprava
Krok 1 /10
Rozohrejte vysoký hrniec. Ošúpte perličkové cibule a vložte ich do hrnca spolu s cukrom, maslom a 3 lyžicami vody.
Krok 2 /10
Varte, kým sa perličkové cibule nekaramelizujú a tekutina sa neodparí.
Krok 3 /10
Pridajte nakrájanú údenú slaninu na špikovanie a pokračujte vo varení, kým nebudú zlatohnedé. Odložte bokom.
Krok 4 /10
Nakrájajte hovädzie mäso na kusy. Nalejte olej do hrnca a orestujte kúsky hovädzieho.
Krok 5 /10
Pridajte múku a obalujte ňou kúsky mäsa.
Krok 6 /10
Ošúpte bielu cibuľu a cesnak. Cibuľu rozrežte na štvrtiny a napichajte klinčeky. Ošúpte a nakrájajte mrkvu na kúsky.
Krok 7 /10
Pridajte cibuľu, mrkvu, cesnak, kyticu garni, malé čili, borievky a med. Zalejte pivom a vodou. Pridajte soľ a korenie a priveďte do varu.
Krok 8 /10
Zakrátko varte 4 hodiny pri miernom ohni a pravidelne kontrolujte, pridávajúc vodu, ak je to potrebné.
Krok 9 /10
Pridajte slaninu na špikovanie, perličkové cibule a polovicu petržlenu. Zamiešajte a nechajte variť 3 minúty.
Krok 10 /10
Posypte zvyškom petržlenu a podávajte.