Bò Bún so skaramelizovanými krevetami
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
100 g Rezance (tenké ryžové rezance)
12 Veľké krevety, očistené
1 Mrkva
½ uhorky
4 Zelené listy šalátu (hlávkový šalát)
1 čl Cesnakový prášok
2 pl Sezamový olej
1 pl Hnedý cukor
2 pl Sójová omáčka
2 pl Omáčka nuoc mam (rybacia omáčka)
1 Limetka (na podávanie)
1 pl Pražené arašidy
Príslušenstvo
Rajnica
Príprava
Krok 1 /10
V Multipote priveďte vodu do varu.
Krok 2 /10
Uvarte rezance podľa pokynov na obale.
Krok 3 /10
Sceďte ich a odložte bokom.
Krok 4 /10
Ošúpte a nastrúhajte mrkvu a nastrúhajte uhorku.
Krok 5 /10
Nakrájajte listy zeleného šalátu nadrobno.
Krok 6 /10
Rozdeľte uvarené rezance do dvoch misiek a pridajte nastrúhanú zeleninu.
Krok 7 /10
V malej miske zmiešajte hnedý cukor, cesnakový prášok a sójovú omáčku.
Krok 8 /10
Na stredne vysokej teplote zohrejte v Multipote 1 polievkovú lyžicu sezamového oleja. Pridajte krevety a smažte ich 2 minúty, až kým nezačnú ružovieť. Pridajte sladkú zmes so sójovou omáčkou ku krevetám a miešajte ich nepretržite ďalšiu 1 minútu, kým omáčka mierne skaramelizuje a zhustne.
Krok 9 /10
Pridajte skaramelizované krevety do misiek s arašidmi a podávajte s limetkovými klinmi na stlačenie na vrch.
Krok 10 /10
V malej miske zmiešajte 1 polievkovú lyžicu sezamového oleja s omáčkou nuoc mam. Dochucujte omáčku podľa vašej chuti.