Chai jablkovo-škoricová granita s tekvicou
- Celkový čas 6 h 10 min
- 5 min
Príprava - 5 min
Varenie - 6 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 Chai čajové vrecúška
40 cl Jablkový džús
100 g Tekvica
2 pl Med
2 vet. Rozmarín
2 čl Škorica
Príprava
Krok 1 /5
Vylúhujte čajové vrecúška v 20 cl vody. Do čaju pridajte jablkový džús a jednu čajovú lyžičku škorice, dobre premiešajte.
Krok 2 /5
Zmes nalejte do formy na ľad a dajte zamraziť.
Krok 3 /5
Tekvicu nakrájajte na malé kocky, potom ju skaramelizujte na panvici s medom a zvyšnou škoricou.
Krok 4 /5
Keď sú kocky ľadu hotové, pridajte ich do mixéra a rozdrvte pomocou programu Ice Crush, aby ste získali granitu.
Krok 5 /5
Nalejte do pohárov a ozdobte niekoľkými kúskami skaramelizovanej tekvice a vetvičkou rozmarínu.
