Lasagne s kuracím mäsom, cuketou, kari a šampiňónmi
- Celkový čas 1 h 40 min
- 45 min
Príprava - 55 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
600 g Cukety (približne 3 kusy)
2 plátok Kuracie mäso (približne 120 g každý)
1 čl Kari
250 g Šampiňóny
1 čl Olivový olej
12 list Plátky lasagní
100 g Strúhaný syr
50 cl Plnotučné mlieko
25 cl Kokosové mlieko
60 g Maslo
60 g Múka
Soľ a korenie
Príslušenstvo
Rajnica Panvica
Príprava
Krok 1 /10
Umyte cukety, odstráňte stonky a ošúpte ich. Nakrájajte ich škrabkou na pásiky. Strednú časť, ktorá je príliš mäkká na pásiky, odložte na iný recept.
Krok 2 /10
Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky.
Krok 3 /10
Veľkú panvicu zohrejte na vysokú teplotu a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezafarbí na červeno, než začnete opekať ingrediencie. Kuracie mäso a cukety krátko orestujte. Miešajte ich drevenou vareškou. Opekajte, kým nie sú pekne zhnednuté, ale vyhnite sa prepečeniu (kuracie mäso sa dokončí v rúre). Ochuťte a pridajte kari. Odložte bokom.
Krok 4 /10
Odrežte z húb zemitú časť nohy. Umyte ich a nakrájajte na tenké plátky.
Krok 5 /10
Strednú panvicu zohrejte na strednú teplotu a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezafarbí na červeno, než začnete opekať ingrediencie. Šampiňóny orestujte na olivovom oleji niekoľko minút. Ochuťte. Miešajte ich drevenou vareškou. Opekajte, kým nie sú pekne zhnednuté. Odložte bokom.
Krok 6 /10
V kastróle rozpustite maslo, potom pridajte múku a premiešajte stierkou. Na nízkej teplote varte niekoľko minút, pričom dbajte na to, aby sa nezhnedlo. Postupne prilievajte plnotučné mlieko a kokosové mlieko, pravidelne miešajte metličkou. Nechajte jemne variť 5 minút. Potom omáčku dochuťte soľou a korením. Pridajte šampiňóny. Dobre premiešajte.
Krok 7 /10
Predhrejte rúru na 200 °C.
Krok 8 /10
Do veľkej panvice rozotrite štvrtinu smotany. Zakryte ju plátkami lasagní. Ak je to potrebné, polámte ich na kúsky, aby ste pokryli celú panvicu. Pridajte polovicu cukiet a kuracieho mäsa, štvrtinu smotany a tretinu strúhaného syra. Zakryte ďalšou vrstvou plátkov lasagní. Proces zopakujte, pričom zakončite vrstvou plátkov lasagní a zvyšnou smotanou. Posypte zvyšným strúhaným syrom.
Krok 9 /10
Pečte 25 minút. Pre gratinovaný povrch dajte lasagne na 2 minúty pod gril, pričom starostlivo sledujte zhnednutie. Lasagne by mali byť zlatisté.
Krok 10 /10
Podávajte ihneď!