Kuracie mäso a baklažán s teriyaki omáčkou
- Celkový čas 40 min
- 10 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
200 g Kuracie prsia bez kostí a kože, nakrájané
2 Baklažány (približne 400 g)
3 pl Rastlinný olej
2 Strúčiky cesnaku
2 pl Sójová omáčka
1 čl Mletý zázvor
1 Jarná cibuľka
Príslušenstvo
Rajnica
Príprava
Krok 1 /10
Marinujte nakrájané kuracie mäso s 1 PL vody, 1 PL rastlinného oleja, 1 PL sójovej omáčky a 1 ČL mletého zázvoru.
Krok 2 /10
Olúpte a nakrájajte baklažány.
Krok 3 /10
Nasekajte cesnak a nakrájajte jarnú cibuľku na plátky.
Krok 4 /10
Zohrejte 1 PL rastlinného oleja na strednej teplote. Pridajte nasekaný cesnak a kúsky baklažánu a miešajte 2 minúty, pričom ich zakryte pokrievkou.
Krok 5 /10
Odstráňte pokrievku, premiešajte a pridajte ďalšiu PL rastlinného oleja. Pokračujte vo varení baklažánu, zakrytého, ďalších 5 minút.
Krok 6 /10
Opäť odstráňte pokrievku, premiešajte a pridajte poslednú PL rastlinného oleja. Baklažán varte ešte 2 minúty, zakrytý.
Krok 7 /10
Pridajte 2 PL vody k baklažánu a varte, zakryté, 15 minút na strednej teplote. Počas varenia občas premiešajte.
Krok 8 /10
Uvarené baklažány odložte do samostatnej misky.
Krok 9 /10
V Multipote smažte marinované kuracie mäso 3 minúty, neustále miešajúc.
Krok 10 /10
Pridajte baklažány, 2 PL sójovej omáčky a nakrájanú jarnú cibuľku ku kuraciemu mäsu. Varte nezakryté ďalšie 3 minúty a miešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.