Steakové špízy s hubami a teriyaki omáčkou
- Celkový čas 23 min
- 15 minPríprava 
- 8 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 500 g entrecôte na grilovanie, nakrájaný na 2,5 cm hrubé kocky 
- 75 ml med 
- 50 ml Sójová omáčka s nízkym obsahom sodíka 
- 30 ml ryžový ocot 
- 6 strúč. cesnak, nasekaný 
- 12 malé šampiňóny, celé a olúpané 
- 0.5 červená paprika 
- 0.5 
- 2 pl kukuričná múka 
Príprava
Krok 1 /5
Vo veľkej miske zmiešame med so sójovou omáčkou, octom a cesnakom. Polovicu zmesi nalejeme do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry a odložíme ju nabok.
Krok 2 /5
Do prvej misky pridáme steak, huby, papriku a cibuľu a dobre ich premiešame s omáčkou. Kúsky mäsa a zeleniny napichujeme striedavo na 20 cm dlhé drevené špajle.
Krok 3 /5
– Zapneme gril. – Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme špízy na gril a sklopíme poklop.
Krok 4 /5
Necháme piecť 6 až 8 minút, kým zelenina a mäso nebudú upečené podľa našich predstáv.
Krok 5 /5
Medzitým vmiešame kukuričnú múku do omáčky, ktorú sme si predtým odložili. Ohrievame ju v mikrovlnnej rúre na najvyššom stupni 60 sekúnd, pričom raz premiešame, kým omáčka nebude hustá a lesklá. Špízy potrieme omáčkou a podávame.

