Kuracia ryža s olivami
- Celkový čas 37 min
- 10 min
Príprava - 27 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 kocka Hydinový bujón
50 cl Voda
1 Cibuľa
2 Cesnak
1 Červená paprika
300 g Kuracie prsia
250 g Basmati ryža
1 čl Paprika
400 g Rozdrvená paradajka
85 g Zelené olivy
Príslušenstvo
Rajnica
Príprava
Krok 1 /6
Zohrejte vodu v panvici spolu s bujónovou kockou hydinového vývaru. Odložte.
Krok 2 /6
Olúpte a nakrájajte cibuľu. Olúpte a roztlačte cesnak. Odstráňte semienka z červenej papriky a nakrájajte ju na malé kocky. Kuracie prsia nakrájajte na pásiky.
Krok 3 /6
V kastróle na miernom ohni osmažte kuracie mäso s trochou oleja po dobu 3 minút. Občas premiešajte.
Krok 4 /6
Pridajte cibuľu a cesnak. Nechajte variť 3 minúty. Opäť premiešajte.
Krok 5 /6
Pridajte ryžu a papriku. Nechajte variť ďalšie 4 minúty. Prilejte horúci vývar a pridajte papriku. Dobre premiešajte, prikryte a varte 5 minút.
Krok 6 /6
Pridajte rozdrvené paradajky a olivy. Prikryte a varte 15 až 20 minút, kým ryža nie je mäkká a v panvici nezostane žiadna tekutina.