Chilli con carne
- Celkový čas 1 h 50 min
- 35 min
Príprava - 1 h 5 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
800 g Hovädzie mleté
300 g Fazole
400 g Paradajky
40 g Paradajkový pretlak
120 g Cibuľa
20 g Cesnak
15 g Horká čokoláda
2 lyžice Bravčová masť
1 čl Mletý koriander
1 čl Mletá rímska rasca
1 čl Mletá sladká paprika
1 čl Mleté chilli
2 čl Oregano
60 g Paprika
200 g Vývar
Soľ
Čierne korenie
Kyslá smotana
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /10
Nakrájaj nadrobno cibuľu, cesnak a papriky.
Krok 2 /10
Rozpáľ panvicu a na bravčovej masti a orestuj na nej mäso dohneda. Nedávaj ho tam všetko naraz, lebo začne púšťať vodu a bude sa dusiť. Takže restuj postupne. Orestované mäso vyber.
Krok 3 /10
Na výpeku orestuj cibuľu do zlata.
Krok 4 /10
K cibuli pridaj papriky a následne cesnak. Základ by mal mať zlatohnedú farbu.
Krok 5 /10
K základu pridaj paradajkový pretlak, ktorý zarestuj. Zvýrazní sa jeho sladkosť a ustúpi kyslosť.
Krok 6 /10
Pridaj koriander a rímsku rascu a pokračuj v restovaní. Chuť a vôňa koreniasa vďaka restovaniu zintenzívni.
Krok 7 /10
Následne pridaj paradajky, oregano, mleté čili, mletú sladkú papriku, soľ, čierne korenie a dôkladne premiešaj.
Krok 8 /10
Pridaj orestované mäso, podlej vývarom, premiešaj a dus na nízkom plameni 1 hodinu.
Krok 9 /10
Po hodine pridaj k zmesi uvarené fazule a horkú čokoládu, premiešaj a povar spolu ešte 5 minút.
Krok 10 /10
Hotové chilli con carne môžeme podávať s ryžou, kyslou smotanou, nakrájanými papričkami a koriandrom.