Chrumkavé vyprážané cukety
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (17)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová oceľ Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavo šedá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Čierna Objavte celý sortiment Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
400 g Stredne veľké cukety (asi 2 kusy)
50 g Hladká múka
2 Vajcia
2 pl Olivový olej
1 štip. Soľ
100 g Strúhanka
Príprava
Krok 1 /7
Cuketu umyjeme a nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm.
Krok 2 /7
Pripravíme si tri taniere na strúhanku: jeden s múkou, jeden s rozšľahanými vajcami a jeden so strúhankou. Múku a strúhanku ochutíme soľou a korením. Plátky cukety ponoríme do múky, potom do rozšľahaného vajíčka a nakoniec do strúhanky, aby sa dôkladne obalili. Cuketové lupienky môžeme zľahka postriekať aj olejom, aby boli chrumkavejšie.
Krok 3 /7
Cukety vložíme do zariadenia s tanierom tak, aby neboli uložené na sebe.
Krok 4 /7
Začneme piecť.
Krok 5 /7
Opakujeme, kým sa neminú všetky cukety. Počas pečenia raz alebo dvakrát zatrasieme tanierom, aby sa lupienky rovnomerne upiekli.
Krok 6 /7
Keď sú cuketové lupienky zlatohnedé a chrumkavé, opatrne ich vyberieme z taniera a podávame horúce.
Krok 7 /7
Podávame s omáčkami: kečupom, paradajkovou omáčkou alebo pažítkou.